Lax med örter i tidningspapper, 6 pers

1 lax på ca 1,5 kg, fjällad och rensad
salt, nymalen svartpeppar
2 msk stötta fänkålsfrön
4 stora nävar blandade örter (persilja, rosmarin, basilika, dill)
2 citroner, tunt skivade
6 salladslökar skurna i bitar
1 stor dagstidning ("gamla" modellen, Sydvsenska Dagbladet är ok, tror jag.)
Snöre

Slå upp tidningen på mitten och lägg laxen tvärs över den. Salta och peppraut- och invändigt. Gnid laxen med olivolja och fyll den med hälften av örtkryddorna och löken. Strö över fänkålsfröerna, lägg på citronskivorna. Lägg resten av örterna och löken under och ovanpå laxen. Ringla över olivolja, vik in kortsidorna på tidningen och rulla till ett hårt paket. Knyt om den väl.
Blöt paketet rejält under kranen och stek överst i 220 C ugnsvärme eller grilla helst på utegrill i ca 25 min på var sida.